Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Abrikozen vijgen brood
Heerlijke cake van bananen, eieren, kokosmeel, chia zaden, gedroogde abrikozen en vijgen.
Ingrediƫnten
3 rijpe bananen (300g)
50 g kokosolie, gesmolten
50 ml kokos-rijstmelk
4 grote eieren
75 g kokosmeel
75 g chia zaden
1 eetlepel kaneel
2 theelepels bakpoeder
snufje zeezout
45 g fijngehakte gedroogde bruine abrikozen
35 g fijngehakte gedroogde vijgen
Kokosrasp en fijngehakte noten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Breek de bananen in grote stukken in de blender of keukenmachine. Voeg de gesmolten kokosolie toe samen met de eieren en kokos-rijstmelk.
Meng het kokosmeel, chia zaden, kaneel, bakpoeder, zeezout in een kom.
Roer de stukjes gedroogd fruit erdoorheen. Zorg dat de stukjes niet aan elkaar plakken.
Gebruik een spatel en giet het bananenmengsel uit de blender over de droge ingrediënten. Roer goed en laat het mengsel voor 5-10 minuten staan.
Ondertussen kun je een bakvorm invetten en bekleden met bakpapier. Nog handiger is om een siliconen bakvorm te gebruiken. Spatel het beslag in de vorm en strijk glad aan de bovenkant.
Bovenop kun je nog wat kokosrasp, zaden of noten strooien.