Nieuws

Ons nieuws voor jou...

Haaranalyse: mineralen en (zware) metalen

Dat je van een magnesiumtekort spierpijn kunt krijgen dat weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat gevoelens van onrust, prikkelbaar zijn of concentratieproblemen ook door een magnesiumtekort veroorzaakt kunnen worden?

Of dat je door een magnesiumoverschot diarree, misselijkheid, vermoeidheid en een lage bloeddruk kunt krijgen?

In tijden van stress is onze mineraalbehoefte verhoogd. Langdurige stressbelasting leidt tot tekorten. Vage klachten zoals minder focus of een slechter geheugen kunnen het gevolg zijn. Maar ook bij een stagnatie in het afvallen of hormonale schommelingen is deze test zinvol. Disbalansen kunnen ons gedrag veranderen. We zien bij ADHD/ ADD ook vaak een verhoging van zware metalen. Wanneer duidelijk is om welke tekorten of overschotten het gaat, kunnen we een passend therapieplan bepalen.

Naast de therapie is het ook belangrijk leefgewoonten aan te passen. Bij een overschot aan tin is ons advies alle voeding uit blik te laten staan. Indien er loden leidingen in het huis aanwezig zijn, is het advies alleen nog gefilterd water te drinken. Een verhoging van kwik zien we bij amalgaamvullingen. Ook als deze al jaren geleden verwijderd zijn kan de belasting voor het lichaam nog te hoog zijn. Aluminumbelasting is veelal hoog. Vaccinaties, luchtvervuiling maar ook het gebruik van aluminiumfolie kunnen dit zware metaal in het lichaam verhogen.

Onze haarmineralen-, spoorelementen en zware metalen test laat zien of er tekorten of een overschot van mineralen en metalen is. Je kunt via het insturen van hoofd- of schaamhaar goed zien waar de disbalans zit. Ons lichaam filtert (zware) metalen namelijk snel uit het bloed, dus een bloedonderzoek kan daar geen goed inzicht in geven. En ook mineralen worden vanuit het bloed snel naar de plaats van bestemming getransporteerd.

Met deze test worden 39 mineralen, spoorelementen en metalen getest. Je kunt bijvoorbeeld zien of er een overschot aan aluminium, lood, kwik, nikkel, tin, lithium of uranium in het haar aanwezig is. Indien ja zullen wij een detox aanraden en je daarbij begeleiden. Ook krijg je inzicht in de status van selenium, zink, magnesium, calcium, natrium, jodium, chroom, zink, koper, mangaan, vanadium, molybdeen.

Voor deze test is een eetlepel haar nodig, ongekleurd haar, dichtbij de hoofdhuid. Bij voorkeur afgeknipt aan de achterzijde van het hoofd. De kapper kan dit voor je doen op een plek waarbij het niet zichtbaar is. Indien het niet mogelijk is om van het hoofdhaar een sample in te sturen, dan is schaamhaar ook mogelijk.

Deze test kost 115 euro. Dit is exclusief de consultkosten om de uitslag te bespreken.
Wil jij deze test aanvragen?
Mail dan naar: info@yourhealthcoach.nl

 

Terug naar nieuwsoverzicht