Nieuws

Ons nieuws voor jou...

Chocolade, the healthy way!

Wij zijn fan van deze healthy chocolade repen van Funky Fat Foods! Deze gezonde snacks zijn gemaakt met slechts drie ingrediënten: cacao, erythritol en MCT olie in poedervorm. Ze zijn biologisch, suikervrij, rijk aan gezond vet. 

Naast de gezonde vetten uit cacao, bevatten Keto Cacao repen de ideale KETO RATIO van 4:1 (vet in relatie tot eiwit + net carbs). MCT's zijn goede vetten die snel opgenomen worden in het lichaam, waar ze direct beschikbaar zijn voor vetverbranding of ketonen productie. Daarmee zijn de Keto Cacao repen uitstekend als snack voor snelle energie.

  • Hoogwaardige, biologische ingrediënten
  • Geschikt voor veganisten
  • Vrij van soja
  • Glutenvrij
  • Suikervrij
  • non GMO
  • Past binnen een koolhydraatarm, paleo, LCHF en ketogeen dieet
  • Verkrijgbaar in smaken: kokos, hazelnoot, white en dark
  • Een doos bevat 10 repen van 50 gram

 


Gezonde warme chocolademelk

Ingrediënten (voor 2 kopjes)

  • 25g (halve reep) Funky Fat Choc Dark (of een andere smaak die je lekker vindt)
  • 140ml dikke kokosmelk (> 70% kokos)
  • 3 eetlepels puur cacaopoeder
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel vanille (vanilleboonzaadjes)
  1. Smelt de chocolade in een steelpan op laag vuur.
  2. Verhoog de temperatuur tot matig vuur en voeg de kokosmelk, cacaopoeder, kaneel, vanille en erythritol toe. Roer voortdurend gedurende 10 minuten.
  3. De chocolade zal indikken terwijl u roert, hoewel hij eerst heel vloeibaar lijkt. Zet het vuur lager en blijf nog 5 minuten roeren.
  4. Serveer de warme chocolade in 2 mokken, doe er dan de koude kokosroom overheen (als je wilt) en bestrooi het met extra cacaopoeder of kaneel.

Dit recept is gemaakt door Eli van Chocolate and Avocado

 

Keto Chocolade Mousse (vega)

Ingrediënten

(Voor 4 kopjes)

  • 180 gram rijpe avocado
  • 60 gram erythritol
  • 290 gram kokosmelk, een nacht gekoeld in de koelkast
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 reep Funky Fat Foods Dark, gesmolten
  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en pulseer tot een gladde massa. Als je geen blender of keukenmachine hebt, prak de avocado met een vork tot hij helemaal glad is voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Klop met een garde tot het goed gecombineerd en glad is!
  2. Verdeel het mengsel over 4 glazen en laat het minimaal 1-2 uur afkoelen.
  3. Serveer met kokosslagroom, frambozen of een topping naar keuze!

 

Keto Chocolade balletjes (vega)

Ingrediënten

  • 150g amandelpasta (of pasta van hazelnoten)
  • 100 g suikervrije geraspte kokosnoot
  • 4 eetlepels zoetstof (Erythritol)
  • 2 eetlepels suikervrije ahornsiroop
  • 170 gram Funky fat chocolade Dark of Hazelnut
  • 50 g kokosolie
  • Geplette hazelnoten
  • Roze Himalaya zout
  1. Smelt de chocolade en de kokosolie samen in een kom in de magnetron met pieken van 30 seconden (pas op, het kan verbranden!).
  2. Meng in een aparte kom de notenpasta met de versnipperde kokos en 2 eetlepels van de zoetstof (je kunt hier de ahornsiroop toevoegen als je die hebt).
  3. Voeg 2 eetlepels zoetstof en Himalaya zout toe aan de kom met chocolade en kokosolie. Goed mengen.
  4. Maak kleine balletjes van het versnipperde kokosmengsel, druk goed aan, en laat ze in de chocoladekom zakken om ze te bedekken.
  5. Leg ze op bakpapier en strooi de gemalen hazelnoten erover.
  6. Zet ze minstens 1 uur in de koelkast voor het opdienen.

Dit recept is gemaakt door Andrea van La Ketogenia.

Terug naar nieuwsoverzicht