Create your own blue zone

Hoe doen wij dat...

De vijf elementen

In de 5 blue zones in de wereld leven mensen gemiddeld langer en zijn gelukkiger dan in de rest van de wereld. Creëer je eigen ‘blue zone’! Hoe doen wij dat? Orthomoleculaire voeding en darmtherapie is en blijft onze basis voor een duurzaam resultaat. “Healthy living is a lifestyle” bereiken we alleen als alle elementen in balans zijn. Jij bepaalt zelf jouw doelen, vertrekpunt en route naar een optimale gezondheid!

Klik op één van de vijf elementen om er meer over te lezen!

Orthomoleculaire geneeskunde is een onderdeel van de natuurgeneeskunde en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten op voedingsgebied. Het grote voordeel van de orthomoleculaire aanpak is dat een orthomoleculair therapeut dieper in gaat op voeding, voedingsstoffen en het effect hiervan na opname in het lichaam. Het heeft weinig zin om alleen calorieën te tellen omdat geen calorie hetzelfde is. Voeding dient onderverdeeld te worden in macronutrienten (eiwitten, vetten en koolhydraten) en micronutrienten. Wij begeleiden jou in wat je precies nodig hebt met een persoonlijk schema waarbij we veel variëren met snelle en simpele recepten.

Fysieke inspanning of beweging is essentieel voor een gezonde levensstijl. We maken een analyse van je bewegingspatroon en stemmen naar gelang jouw doelen af wat voor jou de beste vorm van inspanning is, wanneer je dit het beste kunt doen en hoe je je daarna het beste kunt voeden om het herstel te bevorderen.

Diepe ontspanning, niet alleen een goede nachtrust, maar juist overdag is van belang voor een goed herstel. In de ontspanning herstel je, bouw je op, voer je gifstoffen af en kom je letterlijk tot rust. Vaak vergeten we, of vinden we het lastig, goed te ontspannen. Voor een gezonde levensstijl is het echter noodzaak, dus geven we jou adviezen om dit routinematig in te bouwen in je dagelijks leven. Je zult er versteld van staan hoe snel dit vruchten afwerpt en tevens jouw spijsvertering en metabolisme verbeterd!

Je mind-set is je manier van denken en de mentale houding die je aanneemt. De manier waarop we kijken naar de wereld is van invloed op hoe we ons voelen. Iedereen reageert anders op een zelfde situatie. Het samen in kaart brengen van jouw persoonlijke overtuigingen, hindernissen en hulpbronnen zal helpen om tot een duurzame gezonde levensstijl te komen.

Omdat Your Health Coach zich bezig houdt met preventieve geneeskunde, behoren feces-, bloed-, urine- en speekselanalyses ook tot de mogelijkheden. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord. Zoals het prikkelbare darmsyndroom, voedingsintoleranties, hormonale disbalans, chronische vermoeidheid, pijnklachten en concentratiestoornissen. De bloedsamples worden opgestuurd naar een laboratorium (RP). De uitslag van een onderzoek is meestal binnen twee weken bekend. De kosten van het uitvoeren van de test worden door het lab rechtstreeks aan de cliënt gefactureerd.

De prijzen van deze onderzoeken variëren van 90 t/m 230 euro en zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Voedselintolerantie pre-screening
Test op IgG en IgG4 op 7 voedingsmiddelen: melk, ei-eiwit, tarwe, tomaat, ananas, pinda, zalm. IgE (allergie) wordt ook gemeten.

Ontlastingonderzoek
Darmflora onderzoek, spijsvertering, Helicobacter Pylori, Candida, gisten, schimmels, virulente factoren (bacteriën in biofilm), ontstekingen, voedsel allergie, leaky gut, het immuunsysteem in de darm, histamine intolerantie, parasitaire belasting.

Schildklierprogramma
Meet naast TSH ook de vrije schildklierhormonen T3 en T4. Om te beoordelen of de schildklier goed functioneert moeten ook T3 en T4 gemeten worden. Het is ook mogelijk reverse T3 en schildklier antistoffen (anti Tg, anti TPO en TSH receptor antistoffen) te meten.

Hormoondiagnostiek
Om inzicht te krijgen in jouw hormonen meten we het hormoonprofiel vrouw (oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA) of het hormoonprofiel man (oestradiol, testosteron en DHEA). We bieden daarnaast een stress index test aan, waarbij de mate van cortisol en DHEA op 5 verschillende momenten van een dag worden bepaald. Dit geeft ons inzicht in jouw stresstolerantie en de mate van bijnieruitputting.

Natuurlijk is het ook mogelijk andere testen aan te vragen. Alles is maatwerk.

Wil je direct aan de slag? Meld je aan en wees welkom:

Start vandaag