Recepten

Gezond & lekker

Vegan kaas spread

Eet je lactose vrij of vegan? Dan is deze heerlijke spread met edelgistvlokken een aanrader! Lekker bij de borrel of als spread voor een wrap of zadencracker.
 
 
Ingrediƫnten
  • 150 gram cashewnoten
  • 5 el edelgistvlokken
  • 3 el sesamzaad
  • 1 knoflookteen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el water
  • peper en zout
  • gerookte paprikapoeder

Garnering:

  • 1/2 el chili olie
  • gerookte paprikapoeder
  • sesamzaad
  • druiven
  • walnoten
Bereiding
  1. Week de cashewnoten in water voor minimaal 3uur. En anders helpt warm water ze sneller zacht te worden.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  3. Blend alle ingrediënten tot een egale massa.
  4. Zorg voor de juiste dikte met water en voeg naar smaak meer peper, zout, olijfolie of edelgistvlokken toe.

Lekker om te dippen met groenten, crackers of (rijst)wafels.

Snack Lunch

Back to overview